Wat doe je als objectbeveiliger?

Wat doe je als objectbeveiliger? In de beveiliging kun je aan de slag als objectbeveiliger. Maar wat houdt het werk van een objectbeveiliger precies in en wat zijn de dagelijkse taken? Lees in de onderstaande blog meer over deze onderwerpen.

Een objectbeveiliger is een beveiligingsprofessional die verantwoordelijk is voor het beveiligen van een specifiek object. Denk hierbij aan gebouw, terrein of een bepaalde locatie. Een objectbeveiliger wordt ingezet in verschillende branches en sectoren waar de bescherming van eigendommen, mensen en informatie van groot belang is. Hier zijn een aantal voorbeelden van situaties waarin beveiligers worden ingezet:

  • In de objectbeveiliging kun je worden ingezet in commerciële gebouwen zoals kantoren, winkelcentra, hotels en restaurants om de veiligheid van het personeel, klanten en eigendommen te waarborgen.
  • In industriële en fabrieksomgevingen kan een objectbeveiliger worden ingezet om toezicht te houden op de veiligheid van de werknemers, het bewaken van de toegang tot gevoelige gebieden en het voorkomen van diefstal of sabotage.
  • In de objectbeveiliging kun je worden ingezet in openbare gebouwen zoals overheidsgebouwen, ziekenhuizen, scholen en universiteiten om de veiligheid van de bezoekers, patiënten, studenten en personeel te waarborgen.
  • In residentiële complexen zoals appartementencomplexen, flatgebouwen en gated communities kan een objectbeveiliger worden ingezet om toezicht te houden op de veiligheid van de bewoners, het beheer van toegangscontrolesystemen en het voorkomen van ongewenste bezoekers.

Een objectbeveiliger heeft verschillende taken en verantwoordelijkheden. De taken en verantwoordelijkheden zijn afhankelijk van de specifieke omgeving waarin ze werken. Enkele typische taken en verantwoordelijkheden van een objectbeveiliger kunnen zijn:

  1. Toegangscontroles: Het controleren van wie het object binnenkomt en vertrekt. Denk hierbij aan identiteitscontroles, het uitgeven van bezoekerspassen of het bedienen van toegangspoorten.
  2. Bewaking: In de objectbeveiliging bewaak je het object en surveilleer je op het terrein om ongebruikelijke activiteiten op te merken en mogelijke risico’s te identificeren.
  3. Alarmrespons: Het reageren op alarmsignalen en het nemen van gepaste actie in geval van noodsituaties. Denk hierbij aan inbraak, brand of medische noodgevallen.
  4. Patrouilleren: Als objectbeveiliger ga je regelmatig patrouilleren door het object om de veiligheid te waarborgen, mogelijke gevaren te identificeren en preventief op te treden tegen ongewenste situaties.
  5. Klantenservice: Als beveiliger ben je ook een visitekaartje bij het desbetreffende object. Het is daarom belangrijk om klanten, bezoekers of werknemers te woord te staan. Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen, het verstrekken van informatie en het bieden van assistentie indien nodig.
  6. Rapportage: In de objectbeveiliging is het van belang dat je nauwkeurig observaties, incidenten en activiteiten die zich tijdens de dienst voordoen bijhoudt en rapporteert.
  7. Naleving van regels en voorschriften: Als objectbeveiliger is het van belang dat je de geldende regels en voorschriften met betrekking tot beveiliging, veiligheid en toegangscontroles binnen het object naleeft en handhaaft.

Wil je aan de slag als objectbeveiliger? Bekijk dan onze vacatures in de objectbeveiliging.